DD Energy Termelő és Szolgáltató Kft. támogatási szerződést írt alá

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” KEOP-2012-4.10.0/B számú európai uniós forrást hasznosító pályázati kiírás keretében támogatást nyert projekt támogatási szerződését írta alá a PannErgy Nyrt. tagvállalatának tulajdonában álló DD Energy Termelő és Szolgáltató Kft.

A Társaság tájékoztatási kötelezettségének eleget téve 2013. szeptember 20-án bejelentette, hogy egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a DD Energy Termelő és Szolgáltató Kft. az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” pályázati konstrukcióban. A támogatást nyert projekthez kapcsolódó szerződés a mai napon aláírásra került, amely keretében ipari nagyfogyasztók geotermikus energiából nyert hőenergiával történő kiszolgálása valósulhat meg.

A projekt környezeti hatásait az illetékes Környezetvédelmi Felügyelőség megvizsgálta, a beruházás megkapta a környezetvédelmi engedélyt. A beruházás megvalósulásával éves szinten hozzávetőleg 7 280 tonnával csökken a levegőbe kerülő üvegházhatású gázok – elsősorban szén-dioxid és nitrogénoxidok – mennyisége. A geotermia csökkenti a földgáz-felhasználást – évente legalább 5,5 millió köbméterrel – ezzel is hozzájárulva a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott célok eléréshez. Az elnyert 1 milliárd forint összegű támogatás hozzájárul, hogy a PannErgy Csoport beruházásával a győri ipar egyik meghatározó szereplője részben megújuló bázisra álljon át.

↓