Egyéb tájékoztatás – Ünnepélyesen átadásra került a DD Energy Kft. győri projektje

Ünnepélyes keretek között Németh Zoltán Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke jelenlétében került átadásra a DD Energy KFt. győri projektje a Bőnyi Hőközpont avatásával. A projekt jóvoltából az AUDI gyáregység fűtési energiájának legalább 60%-át fedezni fogja a Bőnyi Hőközpont által szolgáltatott energia.

A DD Energy KFt. győri projektjének hőátvevő partnerével, Axel Schifferer, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatójával, továbbá Puskás András a projektet finanszírozó hitelintézet, az Exim Bank üzleti vezérigazgató -helyettesével, illetve Németh Zoltán Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlésének elnökével közösen avatták fel a DD Energy KFt. győri projektjének keretében megvalósított Bőnyi Hőközpontot. Az átadással egy időben a PannErgy leányvállalatának, a DD Energy Kft. rendszerénél közösen zajlik a próbaüzem a hőátvevő partnerrel, az Audi Hungaria Motor Kft-vel. A próbaüzemet néhány héten belül lezárva, megindul a teljes üzemű hőszállítás.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az EXIM finanszírozásának köszönhetően létre jöhetett a DD Energy KFt. győri projektje, melyhez az Eximbank egyedüli finanszírozóként nyújtott hitelt. A hosszú lejáratú beruházási hitelt a beruházás kivitelezési szakaszaihoz igazodóan több részletben folyósítottuk. Nagy örömünkre szolgál, hogy a finanszírozásnak köszönhetően készülhetett el az a 2 kút Győr közelében, Péren és Bőnyben, amellyel a geotermikus hőforrásból mostantól kinyerhető hőenergia az AUDI fűtési és használati meleg víz igényének kielégítését biztosítja megújuló energiaforrásból.” – mondta el Puskás András a Magyar Export-Import Bank Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy máris igénybe vehetjük a geotermikus hőenergiát. Ezzel vállalatunk hőenergia igényének 60 százalékát fedezni tudjuk” – hangsúlyozta Axel Schifferer, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója a látogatás során. „Az energia-hatékony és környezetkímélő technológiák használata központi eleme vállalati stratégiánknak. Jelenleg is a leghatékonyabb vállalatok közé tartozunk Közép-Kelet-Európában az energiafelhasználás terén.”

„Nem csak nagy öröm, hanem megelégedés is számunkra, hogy másfél év megfeszített munkáját követve Magyarország második legnagyobb geotermikus hőt hasznosító rendszerét valósíthattuk meg sikerrel. Szeretném megköszönni a Magyar Állam, Győr Megyei Jogú Város, Bőny és Pér község segítségét, hőátvevő partnerünk bizalmát, hiszen támogatásuk nélkül nem valósulhatott volna meg a DD Energy KFt. győri projektje. Külön köszönöm munkatársainknak az állhatatos és kitartó munkájukat, mellyel közösen sikerre vittük ezt a projektet. – nyilatkozta Gyimóthy Dénes a PannErgy Nyrt. megbízott vezérigazgatója”

PannErgy Nyrt

↓