Rendkívüli tájékoztatás – Elindult a DD Energy Kft. győri projektjének próbaüzeme

Befejeződtek a DD Energy Kft.2014 év elején elindított – részben európai uniós forrásból finanszírozott- győri projektjének kivitelezési munkálatai. Az egy termelő és egy visszasajtoló kútból, valamint a 17,2 km teljes hosszúságú hőtávvezeték rendszerből, illetve a Bőnyi Hőközpontból álló rendszer próbaüzeme megkezdődött.

A PannErgy két leányvállalata a DD Energy Kft. megkezdte a végső tesztüzemet Győrben, amelynek lezárását követve teljes kapacitással elindulhat a győri projektben megvalósított geotermikus hőt szolgáltató rendszer. A hővezetékek, a primer és a szekunder körök feltöltését követően, a hőátvevő partnereknél kialakított csatlakozási pontok, illetve a hőközpont nyomáspróbáját végezték el a szakemberek, ezzel párhuzamosan az elektromos és irányítástechnikai eszköz bekötések, élesztések történtek meg, amelyet a helyreállítási munkák és a vezérlő programok próbaüzemben történő hangolása követ.

„A geotermikus rendszer üzembe helyezése egy újabb fontos mérföldkő a környezeti céljaink elérésében. Az energia-hatékony és környezetkímélő technológiák használata központi eleme vállalati stratégiánknak. Jelenleg is a leghatékonyabb vállalatok közé tartozunk Közép-Kelet-Európában az energiafelhasználás terén.” – hangsúlyozta Axel Schifferer, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

„Közel két éves munkát követve a PannErgy Csoport újabb, jelentős mérföldkövet ért el. A DD Energy KFt. győri projektjének próbaüzeme elindult, a rendszer teljes kapacitáson történő működéséhez szükséges befejező feladatokat végzik kollégáink, melynek lezárásával a Győr Megyei Jogú Város távhőszolgáltatójával a Győr-Szol Zrt.-vel és az Audi Hungaria Motor Kft.-vel kötött hosszú távú hőszállítási szerződések teljesítései megkezdődhetnek. A következő hetekben tovább folytatjuk a próbaüzemet, amelynek eredményeként, reményeink szerint a teljes üzemi működést a következő hetekben be is jelenthetjük.” – nyilatkozta Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.

↓